10. ROVINJ SPRING JAZZ - JAZZISTRA ORCHESTRA & LELA KAPLOWITZ

25.5. (petak)

21.00 – JAZZISTRA ORCHESTRA & LELA KAPLOWITZ
Andreas Marinello, Uglješa Novaković, Filippo Orefice, Luka Vrbanec, Jovana Joka – saksofoni,
Andrej Štrekelj, Robert Mikuljan, Branko Sterpin, Roberto Bernaca – trube,
Miron Hauser, Luka Žužić, Toni Turković, Gianluca Antonini – tromboni,
Zoran Majstorović - gitara,
Leon Brenko - klavir,
Ivar Roban-Križić - kontrabas,
Adriano Bernobić - bubnjevi

Big band “JazzIstra Orchestra” osnovan je 2014. godine sa ciljem okupljanja mladih visokoškolovani glazbenici iz istarske regije kako bi se ukazalo na potencijale tih glazbenika i ovakvog ansambla. Suradnjom sa glazbenicima iz Slovenije i Italije nastojalo se “glazbeno ujediniti” cijelu istarsku regiju. 2014. godine orkestar je održao svoj prvi koncert pod nazivom “JazzIstra Orchestra i Tamara Obrovac”. Sljedeće godine je u Rovinju izveden program “JazzIstra Orchestra & El Senores” kojim je ovaj orkestar ugostio slovenski salsa sastav “El Senores”. Iste godine orkestar je ostao u ritmovima latinske Amerike te realizirao koncert pod nazivom “JazzIstra Orchestra goes Latin”. U 2016. godini slijede dva koncertna programa: iSTRAmENTAL te “Atomic JazzIstra & Ervin Baučić” uz vokalnog solistu Ervina Baučića koji je interpretirao kompozicije legendarnog pulskog rock benda “Atomsko sklonište”.  2017.godine orkestar je realizirao  program pod nazivom “JazzIstra svira Francija Blaškovića”.             
Prilikom svakog nastupa ovoga orkestra nastoji se dati prilika svakom članu orkestra da se predstavi kao solist. Aranžmane za pjesme koje se izvode na koncertima uglavnom pišu članovi orkestra čime se pridonosi razvoju kreativnosti i aranžerskih sposobnosti svakog člana orkestra a time se ujedno stvara specifični i originalni zvuk ansambla. Tematski se ovaj orkestar oslanja na glazbenu ostavštinu istarske regije, kako na onu iz tradicionalne folklorne glazbe tako i na onu iz popularne, rock i klasične glazbe. Međutim, ovaj je orkestar itekako sposoban izvoditi klasike big band glazbe.
Ovoga ćemo puta zasigurno imati prilike čuti neke od vokalnih klasika jazz glazbe koje će “JazzIstra Orchestra” izvesti uz gošću solisticu, Lelu Kaplowitz. Osim klasika moći ćemo čuti nekolicinu Lelinih autorskih kompozicija koje je za sastav big banda aranžirao njezin muž, Joe Kaplowitz.

Ulaznica: 50 kn / Na blagajni MMC-a jedan sat prije početka koncerta

Partneri