Kazalište

Danas, možda više nego ikada prije, kazalište kojim želimo pružiti umjetničko, emocionalno i duhovno utočište našoj publici postaje jednom od naših najvažnijih zadaća. To naravno iziskuje pomno promišljanje i posebne kriterije pri odabiru gostujućih predstava.
POU Grada Rovinja u Kazalištu „Antonio Gandusio“ organizira gostovanja brojnih kazališnih predstava iz Hrvatske, ali i inozemstva tijekom cijele akademske godine.
Pozivamo vas da pogledate fotografije s već odigranih predstava !

PROGRAM / KAZALIŠTE A. GANDUSIO, 2018.

KAZALIŠNE PREDSTAVE ZA ODRASLE

19.2.2018. ponedjeljak u 20 sati, kazalište A.Gandusio

'NORA' / prema “Lutkinoj kući” Henrika Ibsena
Produkcija: Kazalište Hotel Bulić
Režija: Senka Bulić
Igraju: Helena Minić Matanić, Marko Cindrić, Lucija Šerbedžija, Igor Kovač, Darko Japelj
Jedno od najvažnijih i najizvođenijih djela svjetske književnosti uzimamo kao polazište za istraživanje problema koji jednako intenzivno skandaliziraju i uznemiruju od praizvedbe teksta. Želimo ući u novo čitanje temeljnih pitanja koja otvaraju prostor za suvremene umjetničke perspektive. Namjera nam je istražiti motivaciju Nore u transformiranom društvenom kontekstu u kojem se otkrivaju novi mehanizmi pritisaka. Promjenom društvenih, političkih i ekonomskih okolnosti mijenja se i izvedbeni fokus priče o Nori. Prostori koji su se činili emancipatorski, kao proširenja slobode, ispostavljaju se kao regresivni. Koji su dometi pobune i mjesto slobode u visoko materijalističkom društvu? Kakav je odnos intimne i društvene represije? U što se Nora kao nagovještaj pobunjenog čovjeka pretvara kad je se uvede u suvremeni kontekst naoko brojnih izbora, a zapravo reduciranih mogućnosti? U kojoj mjeri nove društvene okolnosti mogu radikalizirati potrebu za promjenom?
Senka Bulić

Četvrtak, 1.3.2018. u 20 sati, kazalište A.Gandusio
Kazališna predstava / Trajanje: 70 min.
Elvis Bošnjak: UBOJSTVO U KLUBU QUASIMODO / Koprodukcija: Kazalište PlayDrama Split i Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Redateljica: Nenni Delmestre
Igraju: Alen Liverić, Elvis Bošnjak i Justina Vojaković Fingler
U klubu Quasimodo iza šanka leži plavokosa žena pokrivena stolnjakom. Viri tek pramen plave kose i ruka u kojoj je crvena kravata. Vlasnik kluba Joe budi se s pištoljem u ruci. Njegov prijatelj,također Joe, sinoć je negdje izgubio svoju crvenu kravatu. Ni jedan ni drugi ne sjećaju se plavuše. Tko je ona i tko ju je ubio i zašto? I dok tako pokušavaju rekonstruirati proteklu noć Joe 1 i Joe 2 susrest će se s izazovom razotkrivanja vlastitog životnog stanja i svojih najdubljih žudnji. U ovoj napetoj triler komediji život i smrt postaju dva identiteta u kojima likovi u nizu komičnih situacija žude za idealom ljepote.

Četvrtak, 15.3.2018. u 20 sati, kazalište A.Gandusio
Dragutin LUČIĆ Luce: AMERIČKA PATROLA U MORNARIČKOM PARKU
Produkcija: Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište, Pula
Redatelj i scenograf: Jasminko BALENOVIĆ
Uloge:  Mia KRAJCAR,  Elena BRUMINI, Dijana VIDUŠIN, Iva KEVRA, Lara ŽIVOLIĆ, Luka MIHOVILOVIĆ, Manuel KAUČIĆ, Vesna PETROVIĆ
Kostimografkinja: Valentina FERLIN pod mentorstvom Desanke JANKOVIĆ
Oblikovatelj svjetla: Elvis BUTKOVIĆ
Izbor glazbe i korepetitorica: Tatiana GIORGI
Suradnica za scenski pokret: Andrea GOTOVINA
Oblikovatelj zvuka: Miodrag FLEGO
Izvršni scenograf: Goran ŠAPONJA
Organizator i inspicijent: Manuel KAUČIĆ

Zašto se danas ne može ono što se moglo tada? Zašto se tada nije moglo ono što može danas? Mnogo je susreta s tim "davnim" vremenom o kojem se redovito nekritički priča i prepričava, s podosta prezrelog sentimenta i "slatkoga života". Uvijek u dvojbi tko je ostavio veći trag u "nematerijalnoj baštini" ovoga grada. U vrijeme dok pripremamo predstavu, obzor našeg društva je sumoran, pesimističan, dezorijentiran, zagrljen postupanjima i ponašanjima po kojima se spominju te "drage" i "nevine" godine. Bježeći od njih kako biti bolji, savršeniji, gotovo idealan. Borba za savršenstvo, danas je više izvanjska, konzumeristička. Pojava konzumerizma na ovom prostoru najjače je odjeknula početkom šezdesetih. Granice su mamile da ih se prelazi... Da li je bilo bolje prije ili danas? Kolektivizam i "zajedništvo" nasuprot individualizmu – drame i komedije, suzama i smijehu… Za tu dilemu najbolji medij je nostalgija i vlastito iskustvo… "Američka patrola u Mornaričkom parku" crna je komedija koja kroz jedan događaj u jednom mjestu u jednom vremenu – sjecištu triju dimenzija našeg univerzuma – govori o našim malim univerzumima koje živimo u svim svojim težnjama, manama i vrlinama, emocijama i postupcima kojima težimo raznim savršenstvima, koja naravno neće nikada biti dosegnuta, ali put putujemo...
Jasminko BALENOVIĆ, redatelj

Utorak, 10.4.2018. u 20 sati, kazalište A.Gandusio
Kazališna predstava / Trajanje: 100 min.
Oliver Frljić: JAZAVAC U KEREMPUHU / Produkcija: Satiričko kazalište Kerempuh, Zagreb
Autorski projekt Olivera Frljića
Redatelj: Oliver Frljić
Autori tekstova: Oliver Frljić,  Hrvoje Kečkeš, Vilim Matula, Borko Perić, Rakan Rushaidat
Dramaturginja: Dora Delbianco
Igraju: Hrvoje Kečkeš, Vilim Matula, Borko Perić, Rakan Rushaidat
Mlade generacije Jazavca nikada ga nisu upoznale. Starije su ga, sukladno službenim kulturnim politikama, temeljito zaboravile. Što se događa kad se ovaj nezvani gost vrati u kazalište koje se nekada dičilo njegovim imenom? Pravimo li se i dalje da ne znamo tko je i što Jazavac?
Oštra satira koja razotkriva brojne društvene apsurde koji nas okružuju. Drska i energična, duhovita i začudna, ova nesvakidašnja predstava u prvi plan stavlja glumca i njegovo umijeće. Ogoljeni pred publikom, polazeći od forme stand upa, četiri snažne glumačke osobnosti multipliciraju igru i razvijaju autentični glumački ring. Pod autorskim i redateljskim vodstvom jednog od najintrigantnijih redatelja naših prostora, Olivera Frljića, ovaj vas kazališni doživljaj zasigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Četvrtak 10. 5.2018. u  20 sati,  kazalište  A.Gandusio
Kazališna predstava / Trajanje: 80 min.
Miro Gavran: ZABORAVI HOLLYWOOD  / Produkcija: Teatar Gavran, Zagreb
Glume: Željko Königsknecht, Jakov Gavran
Režija: Miroslav Međimorec
Scena i kostimi: Jasmina Pacek
Producent: Mladena Gavran
U protekla dva desetljeća "Zaboravi Hollywood" premijerno se izvodio od Hrvatske, Austrije i Slovačke pa do daleke Indije, nailazeći na topao prijem publike i kritike. Glavni junaci ove neobične priče su profesionalni glumac i profesor na kazališnoj akademiji, te mladi kazališni amater koji već godinama pokušava položiti prijemni ispit i postati profesionalni glumac. Susret mentora i zanesenog učenika, zahvaljujući njihovim različitim karakterima, rezultirat će dramatičnim i komičnim sukobima, koji će uz izobilje humora razotkriti do kraja i njih dvojicu i glumačku profesiju.

KAZALIŠNE PREDSTAVE ZA DJECU 

Srijeda, 7.2.2018., organizirana matineja, kazalište A.Gandusio
Za učenike od 1. do 6. razreda oš / Trajanje 45 min.
Mato Lovrak: VLAK U SNIJEGU / Produkcija: Teatar Naranča, Pula
Redatelj: Luka Juričić; Dramatizacija: Hrvoje Zalar; Kostimi: Laardesign – Renata i Ana Lea Janžić; Scenografija: Fulvio Juričić, Glazba: Bruno Krajcar, Scenski pokret: Katja Rabar, Acting coach: Majkl Mikolić
Igraju: Lucija Pajca, Erik Vido, Marko Vodopija, Alessia Vodopia, Bruno Pendić, Marko Hasanović, Lana Ćus, Gea Gallo, Anja Brščić, Ajla Ališić, David Paćalat, Ikar Sofrić, Nikolina Despić, Eva Ikić, Staša Petković, Debora Sanković, Hana Marić Badanjak, Katja Rabar, Majkl Mikolić

Kroz dramatizaciju Hrvoja Zalara priču nam pripovijeda Učitelj koji je svjedočio nemilom događaju svog 4.b razreda. Radnja prati hrabre učenike koji se, nakon što učitelju pozli na izletu u Zagreb, moraju sami vratiti vlakom u selo. Uz zajedništvo, slogu i prijateljstvo uspiju ostvariti svoj naum: osloboditi vlak od nanosa snijega i sretno se vratiti u selo. Naravno, u cijeloj avanturi pomoć im pruža i neizostavna pjesma Arsena Dedića  koja im daje snage i volje za rad „kad se male ruke slože“. Predstava je vesela, razigrana i edukativna sa elementima interakcije koji će mladoj publici približiti i podrobnije objasniti običaje i način života iz nekog drugog vremena.  


Četvrtak, 15.3.2018., organizirana matineja, kazalište A.Gandusio
Za učenike od 5. do 8. razreda oš / Trajanje: 50 min.
Šime Storić: POLJUBIT ĆU JE USKORO MOŽDA / Produkcija: Dječje kazalište Dubrava, Zagreb - u sklopu projekta Studentski atelje Dubrava
Redateljica: Iva Lehunšek Panić
Scenografija i projekcije: Sofija Waldgoni Tonković, Mirna Lehunšek i Leo Vukelić
Glazbeni suradnik: Vlatko Panić
Dizajn rasvjete: Leo Vukelić
Ton-majstor: Dino Čosić
Igraju: Petar Atanasoski, Valentina Šokec/Iva Nimac, Davorina Bakota, Hrvoje Horvat, Diana Osmanović, Stela Švob

Poljubit ću je uskoro možda, topla je ljudska priča smještena negdje na moru, negdje gdje su boje i mirisi mnogo intenzivniji.
Debeljuškasti dječak Filip stigao je na ljetovanje kod bake na more, kod bake koja peče najfinije fritule na svijetu. I baš tamo ispred bakine kuće, na molu, Filip upoznaje jedno društvo i jednu djevojčicu. Nova prijateljstva, nove dogodovštine, nove ljubavi…
Predstava govori o tome kako je to biti drugačiji. Biti drugačiji, kada imaš 12, 13 ili 14 godina! Biti drugačiji, baš onda kada ne želiš biti drugačiji!

Srijeda, 25.4.2018., organizirana matineja, kazalište A.Gandusio
Za predškolski uzrast i učenike 1.-2.razreda oš / Trajanje: 35 min.
Jelena Tondini: WANDA LAVANDA / Produkcija: Gradsko kazalište lutaka Rijeka
Redateljica: Morana Dolenc
Kreatorica lutaka i scenografije: Luči Vidanović
Skladateljice: Anita Valo i Meri Jaman
Oblikovatelj svjetla: Sanjin Seršić
Igraju: Petra Šarac, Zlatko Vicić,Vanja Jovanović
Glavni lik ove priče je ovčica Wanda koja se zbog svoje šarene vune ističe među ostalim životinjama i svojim neobičnim izgledom odstupa od svoje okoline te svojih prijatelja.
Iako je njezina posebnost izdvaja od livade na kojoj živi, s vremenom počinje shvaćati da to nije njezina mana već prednost. Ovo je priča o toleranciji i uvažavanju različitosti koja će djeci od najranije dobi pomoći naučiti važnost prihvaćanja drugačijih od sebe.

KAZALIŠTE A. GANDUSIO / PRODAJA ULAZNICA:

Kazališne predstave za djecu
Ulaznica / Entrata: 20,00 kn

Kazališne predstave za odrasle
Redovna cijena: 60,00 kn                                                                                                                                        
Učenici, studenti, umirovljenici: 50,00 kn  (uz predočenje dokumenta)

RADNO  VRIJEME  BLAGAJNE  KAZALIŠTA 7 DANA PRIJE PREDSTAVE:
utorak/srijeda/petak: 11-12 i 18 -19 sati; subota: 18-20 sati
Prodaja kazališnih karata 1 sat prije predstave ili 30 minuta prije filmskih projekcija.
REZERVACIJA KAZALIŠNIH KARATA ISKLJUČIVO NA TELEFON BLAGAJNE:
095 211 65 77
Rezervirane karte treba podignuti najkasnije 1 dan prije predstave.
Telefonske rezervacije van radnog vremena ne primamo.
Broj telefona blagajne: 095 211 65 77

PRETPLATA:
Pretplata za četiri predstave: 160,00 kn
Ponedjeljak, 19.2.2018. u 20 sati, Henrik Ibsen: NORA-LUTKINA KUĆA
Četvrtak, 1.3.2018. u 20 sati, Elvis Bošnjak: UBOJSTVO U KLUBU QUASIMODO
Utorak, 10.4.2018. u 20 sati, Oliver Frljić: JAZAVAC U KEREMPUHU
Četvrtak,10. 5.2018. u  20 sati,  Miro Gavran: ZABORAVI HOLLYWOOD 

Pogodnost pretplate je stalno mjesto u gledalištu.
Upis pretplate na blagajni kazališta od 1. do 6. veljače 2018. u vrijeme prodaje kino ulaznica.

Uprava zadržava pravo izmjene programa. 

Kazališni letak preuzmite ovdje:

Partneri