10. ROVINJ SPRING JAZZ - Elvis Stanić group

24.5. (četvrtak)

22.00 - ELVIS STANIĆ GROUP

Elvis Stanić Group je jazz fusion skupina koja spaja mediteransku melodioznost s ritmovima latino glazbe i suvremenim jazz tendencijama. Tijekom godina postaju istinska domaća jazz atrakcija. Skupina izvodi originalni moderni jazz, prelazeći granice tradicionalne i latino glazbe. Izdali su pet autorskih albuma i kompilaciju najboljih ostvarenja.                 Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i     najnagrađivaniji jazz skladatelj. Kao skladatelj, posebno je posvećen proučavanju kako hrvatske tako i svjetske tradicionalne glazbe, te je i na području tzv. World glazbe jedan od vodećih glazbenika u Hrvatskoj.                
Stanić je osvojio mnogobrojne nacionalne i međunarodne nagrade za glazbenu umjetnost i kulturu (28 diskografskih nagrada Porin, 9 nagrada Status HGU,...), a 2008. odlikovan je i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.                
Na koncertu u Rovinju, glazbenici Elvis Stanić Groupa će nastupiti s jednom od najboljih mladih hrvatskih jazz pjevačica – ALBOM NACINOVICH.

Ulaznica: 50 kn 

Partneri