Predstavljanje knjige: "PREKO REKE NA BICIKLU" Ane Cecilije Prenz Kopušar

VELIKO NAM JE ZADOVOLJSTVO POZVATI VAS NA PREDSTAVLJANJE KNJIGE “PREKO REKE NA BICIKLU” ANE CECILIJE PRENZ KOPUŠAR U SRIJEDU 16. SVIBNJA U 18.30 SATI U DOMU KULTURE (Trg Maršala Tita 12).

Ana Cecilia Prenz Kopušar rođena je 1964. U Beogradu, a porijeklom je iz Argentine, mada su joj baka i djed iz Istre. Živjela je između Jugoslavije, Argentine i Italije, a danas živi između Kamne Gorice, u Sloveniji i Trsta gdje predaje španjolsku i latinoameričku književnost na fakultetu. Bavi se književnošću iz različitih perspektiva: piše znanstvene radove, prozu, prevodi. U Sloveniji vodi društvo La Casa de Kamna (www.casakamna.org) koje organizira kulturne događaje vezane uz glazbu, književnost i slikarstvo iz Latinske Amerike i drugih krajeva svijeta.

Preko reke na biciklu

Tri identiteta i tri jezika čine svijet Cecilije Prenz: španjolski, talijanski i srpski. U njezinim memoarima pratimo kako ih je učila, kako je ulazila u tri kulture – argentinsku, srpsku (ona će uvek reći jugoslovensku) i talijansku te kako se i koliko identificirala s govornicima ta tri jezika. Knjiga se čita lako, o njoj se razmišlja dugo. Autorica opisuje svoja iskustva i svoj doživljaj argentinske diktature, jugoslovenskog vremena mirnog rasta i razvoja, ali i krvavog raspada, te život u Italiji.

Sudjeluju:

autorica, CECILIJA PRENZ

glavni urednik izdavačke kuće "Clio" Beograd, ZORAN HAMOVIĆ

novinarka Glasa Istre, NINA ORLOVIĆ RADIĆ

 

Partneri